Välkommen till Stockholm Saltest en dag fylld av aktiviteter och utmaningar för hela familjen. 

Här hittar du mer information om programmet. De flesta arrangemangen hittar du längst ut på Restaurangholmen, Saltsjöbaden, förutom morgonyogan/pilates som sker i S.A.L.T studios paviljoner och Vår Gårds Saltest AfterParty som går av stapeln på deras egna anläggning. Men allt ligger på gångavstånd från huvudarrangemangen. Klicka på hitta hit i menyn så hittar du en översiktskarta över arrangemanget.

WILLIAM SEA FOUNDATION & SJÖRÄDDNINGSSÄLLSKAPET

10.00-13.30 Öppet Hus på bryggan vid herrbadet då har alla chansen att träffa representanter från William Sea Foundation & Sjöräddningssällskapet. Båtarna finns på plats och det är bara att göra ett besök.

07.45 MORGONYOGA MED HÄLSOFRUKOST (FULLTECKNAT)

S.A.L.T Studio bjuder in till morgonyoga och pilates i deras anläggning till höger vid första brofästet till Restaurangholmen (paviljonerna).

– Grupp 1 (20 st platser) Morgonyoga

– Grupp 2 (20 st platser) Pilates

VårGård bjuder i samband med morgonträningen på hälsofrukost. Passet är klart strax före klockan 09.00. Välkomna.

10.00 SOLSIDAN RUNT & LILLA SOLSIDAN RUNT (ANMÄLAN)

Löplopp för hela familjen. Överklassen 10 km, Medelklassen 5 km, Holmen Runt, Kobben Runt och för de allra minsta Grynnan Runt.

Som vanligt så utlovas ett löplopp utöver det vanliga och efter målgång så förutom officiell prisutdelning till vinnarna så lottas en stor mängd priser ut i sann Solsideanda, inget man vill missa. Alla som anmäler sig erhåller också Soslidan Runts egna funktionströja, en tröja som du bara måste ha på dig när du springer.

Till anmälan

12.50 INTERVJUER PÅ SCENEN

Vi slår upp portarna på scenen och möter familjen och de som arbetar tillsammans inom  William Sea Foundation, – ett känslofyllt samtal som kommer kopplas till den verksamhet som Sjöräddningen bedriver och den otroligt viktiga funktion de har i vårt samhälle. 

13.20 så inleder vi PreRace med kända Swimrundeltagare som vet vad det innebär att på yttersta elitnivå prestera maximalt. För alla deltagare på Wille Swimrun så inleds den officiella informationen som alltid genomförs innan en swimrun tävling. Även om du inte tävlar så väntar en spännande information.

14.00 WILLE SWIMRUN (ANMÄLAN)

En Swimruntävling till minne av William Eriksson med syfte att samla vänner, bekanta och swimrunners. För nybörjare och ”vana” swimrunners. Wille Chill 6 km & Wille Challenge 12 km. 

Till anmälan

15.00 AFTERRACE PÅ SALTISBADET

I anslutning till Wille Swimrun så finns det tid för eftersnack och lite dryck och lättare förtäring för deltagarna. Bad & badets restaurang är öppet under hela dagen då Solsidan Runt och Wille Swimrun äger rum. 

16.00 SALTEST AFTERPARTY PÅ VÅR GÅRD (FRI ENTRÉ)

Välkomna till premiären av Saltest Afterparty på Vår Gård. I samarbete med Sthlm Saltest årliga event för kropp & själ, där Solsidan runt, Wille Swimrun och VM-kval i Dödshoppet äger rum, håller vi en stor efterfest för hela familjen. Här samlas vi efter tävlingarna ute på den grönskande innergården som förvandlas till en fartfylld skärgårdsfest med tända grillar, god mat och trevlig underhållning. En sensommarkväll med massor av glädje och gemenskap.

Mer information hittar du här.

17.00 VM-KVAL I DÖDSHOPP

För sjunde året i ordningen lanseras det svenska VM-kvalet i Dödshopp. Nu snackar vi sjuka flygturer och riktigt tunga landningar från Saltisbadet högsta punkt – 12 meter upp i luften. Ett unikt event som får den mest garvade att få gåshud. Och vinnaren är den som med skönaste stil landar ner i vattnet formerad som en räka.